3
 

Razigrana Ljubljana je knjiga, ki je ne samo beremo, ampak jo tudi uporab­ljamo, zasnovana je po meri aktivnih, radovednih in ne nazadnje razigranih otrok. Starejši se z njo lahko potepajo in raziskujejo v družbi prijateljev, mlajši pa v družbi staršev oziroma drugih odraslih.

Gaja Kos
literarna kritičarka
Nedelo, 27. 10. 2013

  • Pokukaj v knjigo
  • Naroči svoj izvod
  • Sodeluj!
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Ponedeljek, 02 Maj 2016 00:00
V letošnjem letu bomo pod vodstvom članov Ustvarjalne Pisarne SOdelujem izvajali veččutne delavnice, ki bodo sestavljene iz ustvarjalnih in spretnostnih veščin. Delavnice so namenjene širši javnosti: otrokom in odraslim ter strokovnim delavcem in ljubiteljem umetnosti. Prilagojene so tudi za slepe in slabovidne ter gibalno ovirane obiskovalce.

Prvo delavnico »Razigrana Ljubljana z zaprtimi očmi« bomo izvedli v Centru Ljubljane v ponedeljek 16. maja 2016 ob 17. uri. Zbirno mesto je pred Turistično informacijskim centrom Ljubljana – TIC, Adamič-Lundrovo nabrežje 2 ob ljubljanski tržnici. Raziskovalni pohod bo trajal 60 minut. Delavnica je primerna za družine ter vse, ki si želite prestolnico spoznati na neobičajen način. Spoznavali bomo pomembne zgradbe in arhitekturo, pri čemer se bomo srečali z različnimi spretnostmi, kot je orientacija in uporabo vseh čutil za zaznavanje. Veččutno doživljanje ljubljanskih ulic skozi sprehod in igrive naloge bo zaokrožilo ustvarjanje čutnega zemljevida, na katerem bomo označili svoja opažanja in najdene predmete.

Delavnice so za udeležence brezplačne (prostovoljni prispevki dobrodošli).

Ker je število mest omejeno, vas prosimo, da svojo udeležbo sporočite vsaj 24 ur prej na elektronsko pošto Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prijazno vabljeni v našo družbo!
Torek, 16 Februar 2016 00:00


Trnovčani obvladajo delati rime – to so zopet dokazali učenci drugih razredov Osnovne šole Trnovo. V okviru projekta Dogodivščine po mestu, ki je bil sofinanciran tudi s strani Mestne občine Ljubljana, smo namreč v zadnjih šolskih dneh organizirali delavnice Hude rime in ostale pesniške veščine.

Kar tri dni so potekale celodnevne delavnice, kjer smo se pripravljali, kako postanemo dobri popotniki in se nato s pomočjo zemljevidov in zabavnih nalog odpravili na pot po Trnovem. Čeprav smo se naučili veliko o zgodovini in zgodbah tega predela mesta, pa je bila rdeča nit našega raziskovanja prav povezava med Trnovim in pesniškim navdihom, ki tukaj prevladuje že veliko let. Od Prešerna do sodobnih hip hop ustvarjalcev nas je vodila pot – učenci pa o svoje raziskovanje dopolnili še v razredu s hip hop delavnico priznanega slovenskega glasbenika in producenta Anžeta Breskvarja.
Sreda, 20 Januar 2016 00:00
Razigrana Ljubljana v zimskih mesecih prav gotovo ni spala zimskega spanja, ampak je pridno pomagala pri snovanju novega Bobrovega dnevnika, ki obiskovalce Bobrov, festivala kulturno-umetnostne vzgoje, popelje po kar štirih zabavnih potepuških poteh po mestu!

Kliknite sem in hitro prelistajte elektronsko verzijo, preden dobite svoj izvod v roke!
Torek, 05 Januar 2016 00:00
NEDELJA, 1. 2. 2016 ob 11. uri v Galeriji Kresija,

Razigrana Ljubljana bo tudi letos sodelovala na Bobrih, 7. ljubljanskem festivalu kulturno-umetnostne vzgoje. In kaj bobrastičnega bomo počeli letos?

Čaka nas nenavaden pohod po mestu, kjer bomo namesto vida raje uporabili ostale čute in ugotovili, kakšna je Ljubljana z zaprtimi očmi. Seveda se na pot ne bomo odpravili sami – pridružil se nam bo slepi prijatelj, ki nam bo razkril, kako je Ljubljana “videti” z zaprtimi očmi, katera je najbolj dišeča ulica v Ljubljani in kakšni so gradbeni materiali na otip. Za radovedne ne bo manjkalo niti zanimivih okusov. Udeleženci bomo namesto klasičnega zemljevida izdelali ČUTNI ZEMLJEVID Ljubljane. Raziskovalna delavnica in pohod sta brezplačna.

Raziskovanje bo potekalo ob strokovnem sodelovanju Zavoda Ustvarjalna Pisarna SOdelujem.
Torek, 14 Julij 2015 00:00


Priljubljena najstniška revija Pil je v zajetni poletni številki vključila tudi Razigrano Ljubljano. Med bralnimi grižljaji letošnjega poletja se je namreč znašel tudi najbolj razigran vodič po Ljubljani.