3
 

Razigrana Ljubljana je knjiga, ki je ne samo beremo, ampak jo tudi uporab­ljamo, zasnovana je po meri aktivnih, radovednih in ne nazadnje razigranih otrok. Starejši se z njo lahko potepajo in raziskujejo v družbi prijateljev, mlajši pa v družbi staršev oziroma drugih odraslih.

Gaja Kos
literarna kritičarka
Nedelo, 27. 10. 2013

  • Pokukaj v knjigo
  • Naroči svoj izvod
  • Sodeluj!
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Torek, 16 Februar 2016 00:00

TRNOVO ABSOLUTNO KRAJ NAJBOLJŠIH RIM!Trnovčani obvladajo delati rime – to so zopet dokazali učenci drugih razredov Osnovne šole Trnovo. V okviru projekta Dogodivščine po mestu, ki je bil sofinanciran tudi s strani Mestne občine Ljubljana, smo namreč v zadnjih šolskih dneh organizirali delavnice Hude rime in ostale pesniške veščine.

Kar tri dni so potekale celodnevne delavnice, kjer smo se pripravljali, kako postanemo dobri popotniki in se nato s pomočjo zemljevidov in zabavnih nalog odpravili na pot po Trnovem. Čeprav smo se naučili veliko o zgodovini in zgodbah tega predela mesta, pa je bila rdeča nit našega raziskovanja prav povezava med Trnovim in pesniškim navdihom, ki tukaj prevladuje že veliko let. Od Prešerna do sodobnih hip hop ustvarjalcev nas je vodila pot – učenci pa o svoje raziskovanje dopolnili še v razredu s hip hop delavnico priznanega slovenskega glasbenika in producenta Anžeta Breskvarja.