7
 

Razigrana Ljubljana je knjiga, ki je ne samo beremo, ampak jo tudi uporab­ljamo, zasnovana je po meri aktivnih, radovednih in ne nazadnje razigranih otrok. Starejši se z njo lahko potepajo in raziskujejo v družbi prijateljev, mlajši pa v družbi staršev oziroma drugih odraslih.

Gaja Kos
literarna kritičarka
Nedelo, 27. 10. 2013

  • Pokukaj v knjigo
  • Naroči svoj izvod
  • Sodeluj!
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.


Pred tabo ni navaden vodič po mestu. O ne! Knjiga Razigrana Ljubljana te bo skozi deset zabavnih dogodivščin vodila po mestu Ljubljana. Vanjo lahko pišeš, rišeš in z njo ustvarjaš čisto svojo vsebino.

Knjiga ni namenjena samo branju. Z njo se odpraviš na pot, se naučiš uporabljati zemljevid in po ljubljanskih ulicah rešuješ ustvarjalne naloge. Namenjena je samo tebi. Ne pa tvojim staršem, dedku ali babici, učiteljem in drugim odraslim! Oni te na poti samo spremljajo, ti si vodja raziskovalne odprave in jih sam pelješ na izlet po mestu!

V knjigi Razigrana Ljubljana je za vsakogar nekaj. Mali detektivi se lahko odpravijo po sledeh zločina na Miklošičevi ulici; hip hop navdušenci lahko v rimah odkrijejo Trnovo; pogumni vitezi se bodo odpravili na Ljubljanski grad; slikarski mojstri pa v Moderno galerijo. Pustolovce gotovo zanima, kje je skrit zaklad v stari Ljubljani in kdo je Štumfi.

Kaj še čakaš – knjigo v roke in razišči mestne skrivnosti!

Knjiga je najbolj primerna za otroke okvirne starosti 6 do 12 let. Vsekakor pa se bodo z njo zabavali tudi starejši.