2
 

Ustvarjalke

2

Knjigo Razigrana Ljubljana so pripravile tri mlade ustvarjalke, ki jih druži želja po raziskovanju in delu z otroki. Neja je knjigo napisala, Karmen je zasnovala njeno podobo in pripravila čudovite ilustracije, Maja pa je knjigo oblikovala na računalniku in tudi sama prispevala ilustracije, narisane na računalnik.

KONTAKT

Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Telefon: 031 846 643

PISATELJICA, KI JE IDEJE PRENESLA V ČRKE, VEJICE in PIKE

Neja je na svet prišla pred enaintridesetimi leti in kmalu spoznala, da rada raziskuje svet okrog sebe. Najprej svojo ulico in mesto Tolmin, kjer je odraščala, potem Ljubljano, kjer je študirala. Nato pa jo je pot zanesla po svetu. Potovala je po oddaljenih deželah, nekaj let živela v Berlinu, sedaj z družino zopet živi v Ljubljani.

Neja od vedno rada piše. Že pri desetih letih je napisala prvo številko čisto svojega uličnega časopisa Kosovelov glasnik. Med šolskimi počitnicami je med razvalinami gradu, ki se dviga nad Tolminom, vneto iskala skrivni rov. Ta naj bi v davnih časih povezoval grad z mestom. Kmalu je ugotovila, da se razburljive pustolovščine skrivajo tudi v knjigah, ki jih z užitkom prebira še danes. Kasneje je pisala članke za revijo Antena in časopis Dnevnik. Na radiju je urejala oddajo o kulturi in poučevala tujce slovenski jezik.

V prostem času Neja rada bere in potuje, s sinom Leonom pa sončne dneve preživi v naravi.