2
 

Ustvarjalke

2

Knjigo Razigrana Ljubljana so pripravile tri mlade ustvarjalke, ki jih druži želja po raziskovanju in delu z otroki. Neja je knjigo napisala, Karmen je zasnovala njeno podobo in pripravila čudovite ilustracije, Maja pa je knjigo oblikovala na računalniku in tudi sama prispevala ilustracije, narisane na računalnik.

KONTAKT

Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Telefon: 031 846 643

SLIKARKA, KI JE S ČOPIČEM IN BARVAMI IDEJE NARISALA NA PAPIR

Karmen že od malih nog rada riše. Je slikarka in ilustratorka, ki s čopičem in barvami ustvarja pravljični svet domišljije. Karmen v starodavnem jeziku hebrejščina pomeni cvetlični vrt in tudi njene slike so polne pisanih barv.

Ustvarjalni ogenj črpa iz primorske, mediteranske svetlobe, kjer so poganjale Karmenine korenine, dokler jih burja ni prinesla v Ljubljano, kjer je obiskovala Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani. Svoje risbe je nato razvijala v študiju slikarstva na Akademiji za likovno umetnost. Sedaj domuje v Starem trgu pri Ložu, blizu Cerkniškega jezera, kjer nastajajo vsa njena dela.

Karmen je prava mojstrica ilustracij, vendar poleg tega ustvarja tudi slike. Njena dela so pogosto na ogled na različnih razstavah v Sloveniji in tujini.